Kommunikationsansvarig

Skolforskningsinstitutet verkar för att undervisningen i förskolan och skolan bedrivs på vetenskaplig grund. Detta gör vi genom att sammanställa forskningsresultat och finansiera praktiknära skolforskning.

Vi kommunicerar med bland annat verksamma i förskolan och skolan, forskarsamhället samt myndigheter och organisationer. Vi är nu i ett spännande skede då vi vill tänka nytt och finna nya former och kanaler för vår kommunikation. Till vårt kontor i Solna strand söker vi därför en kommunikationsansvarig för utveckling av vår kommunikation.

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsansvarig ansvarar du för myndighetens kommunikation internt och externt. Du driver utvecklingen av vår kommunikation och du utgör ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd till ledning och medarbetare.

En viktig del av dina arbetsuppgifter handlar om mediering av de systematiska sammanställningar som myndigheten producerar. En väsentlig del i arbetet är att utforma de olika produkter som våra kommande forskningssammanställningar kommer att ge upphov till. Myndigheten arbetar med sekundärforskning och du behöver förstå forskningskultur och forskningsinformation – och ha förmågan att göra aktuell forskning begriplig för våra olika målgrupper.

Myndigheten kommunicerar via press, web, inklusive digitala och sociala plattformar, konferenser etc och du behöver behärska kommunikation i bred bemärkelse. Vi söker dig som dessutom har förmågan att utveckla nya former och kanaler för vår kommunikation. Vi agerar självständigt och i samarbete med andra myndigheter och du samarbetar mycket kring kommunikation internt med våra medarbetare men även externt med olika intressenter.

Utbildning / Erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk examen, med inriktning mot kommunikation. Du har minst 3 års erfarenhet av brett kommunikationsarbete på strategisk och operativ nivå.

Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska och du har erfarenhet av arbete med klarspråk. Du är en driven skribent med en utvecklad förmåga att göra det svåra eller komplexa lättförståeligt. Du har ett utpräglat målgruppsperspektiv och förstår vilka medier som fungerar i kommunikationen med våra målgrupper. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med kommunikation i digitala och sociala medier.

En gedigen dokumenterad erfarenhet av att kommunicera vetenskap på ett klart och tydligt sätt är meriterande, och du får gärna ha en stabil grund inom forskarvärlden. Har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är det meriterande, liksom erfarenhet av arbete inom myndighet och erfarenhet av utbildningsfrågor.

Arbetet innebär mycket samarbete med olika intressenter och du bör därför ha erfarenhet från arbete i team med olika yrkesgrupper. Projektledarerfarenhet är meriterande.

Som person är du:

  • Driven, effektiv och kvalitetsmedveten – du har förmågan att får saker uträttade både snabbt och noggrant.
  • Social och tillmötesgående – du samarbetar på ett konstruktivt sätt med många olika intressenter inom olika kompetensområden.
  • Strategisk och operativ – du har förmågan att utveckla vår kommunikation i ett långsiktigt perspektiv samtidigt som du är hands-on och kan arbeta med alla de uppgifter som ingår i en kommunikatörs arbetsvardag.
  • Kreativ – du är nyfiken och intresserad av nya sätt att kommunicera. Du har förmågan att tänka nytt kring hur vi kan mediera i skolvärlden samtidigt som du med gott omdöme agerar inom ramen för vår myndighetsutövning.
  • Engagerad och pedagogisk – du har förmågan att få olika intressenter att förstå vikten av god kommunikation och du arbetar på ett inspirerande och rådgivande sätt.
  • Självständig – du är van att ta ansvar för att prioritera och planera ditt arbete och du gillar att anta nya utmaningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Detta är en heltidstjänst med tillsvidareanställning. Skolforskningsinstitutet tillämpar 6 månaders provanställning.

Skolforskningsinstitutet strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Ansökan

Denna rekrytering genomförs i samarbete med Poolia. Ansökan görs via Poolias hemsida senast 2017-01-22.
OBS! Ansökningstiden har gått ut för denna tjänst.

Frågor

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa kanslichef Eva Wallberg på Skolforskningsinstitutet, tel: 08–523 29 801. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryteringskonsult Ingela Johansson på Poolia, tel: 08-555 659 37.

Fackliga representanter: Johan Samuelsson (SACO) 08-523 29 805 och Elisabeth Fredriksson 08-790 52 93 (OFR/ST).