Skolforskningspodden

– där undervisning och forskning möts

Skolforskningspodden är en podd om forskning, undervisning och lärande.

I podden intervjuas forskare, lärare och andra verksamma inom skola och förskola. Ämnena varierar och handlar om undervisning från förskolan till och med vuxenutbildningen. Samtalen har ofta våra forskningssammanställningar som utgångspunkt, eller den praktiknära forskning som vi finansierar. Skolforskningspodden sänds en gång i månaden.

 

 


Avsnitt 1: Individanpassad vuxenutbildning

I det första avsnittet av Skolforskningspodden har vi besök av Daniel Edwall som är lärare på Södertörns folkhögskola. Han pratar om individanpassad vuxenutbildning tillsammans med Pontus Wallin, forskare och projektledare vid Skolforskningsinstitutet.

Vad är för- och nackdelarna med distansundervisning? Hur funkar det med gruppering när elever är på olika nivå? Det är några av de frågor som diskuteras. Programledare är Alva Appelgren.

Lyssna på avsnitt 1, Individanpassad vuxenutbildning
Läs avsnitt 1, Individanpassad vuxenutbildning

 

Vill du veta mer om vår systematiska översikt Individanpassad vuxenutbildning? Du läsa den i fulltext eller i en sammanfattning på Skolforskningsportalen. Där kan du också får inspiration för att upptäcka, utforska och lära dig mer om individanpassad vuxenutbildning.